Karrier tevékenység

A Széchenyi István Egyetem Karrier Irodája 2004. január 1-jén kezdte meg hivatalosan a működését. Az Iroda 2014 márciusa óta Kommunikációs és Szolgáltató Központ néven működik tovább. Az központ az Egyetemmel és a Hallgatói Önkormányzattal közösen feladatának tekinti a hallgatók segítését felmerülő problémáik megoldásában. Az oktatás mellett a fiatalokkal való törődés, ami a tömegképzésben egyre nehezebben megvalósítható, sokszor segítheti át a hallgatókat a nehéz helyzeteken, valamint adhat tanácsot és megoldási javaslatokat a diploma megszerzésére, életpálya tervezésre és a célok elérésére.

Ezen célokat a következő területek felölelésével kívánjuk megvalósítani:

Karrier tevékenység

Az Iroda kiemelkedő fontosságú feladata kettős célt foglal magába: egyrészt gyakorlati helyek hirdetésével kívánjuk segíteni a még aktív, gyakorlati tapasztalat megszerzése előtt álló hallgatókat, míg a végzős hallgatókat állásajánlatokkal látjuk el diplomájuk megszerzését követően. Másrészről a cégeket kívánjuk segíteni a megfelelő szakemberek felkutatásában.  

Ennek érdekében félévente rendezünk állásbörzét, ahol a kiállító cégek és a résztvevő hallgatók, valamint öregdiákok lehetőséget kapnak a közvetlen kapcsolatfelvételre. Ezen kívül céges szakmai és toborzási napok színesítik a toborzási lehetőségek palettáját.

Egyéni tanácsadásokon (tanulmányi, karrier- és életpálya-tervezési, jogi) és különböző tréningeken (önismereti, kommunikációs, önéletrajz- és motivációs levél-írás – állásinterjúra felkészítő) keresztül kívánjuk a munkaerő-piaci elvárásokra felkészültté tenni a hallgatókat.

Tudatos karriertervezés és munkaerő-piaci ismeretek nevű választható tantárgy félévente hatvan hallgató számára ad lehetőséget céges, szakmai előadások meghallgatására és az aktuális munkaerő-piaci folyamatok megismerésére.

Practing gyakorlat

1996-ban az Európai Unió Phare programjának támogatásával indult el a PRACTING gyakorlatorientált mérnökképzési program a Széchenyi István Egyetemen, illetve annak jogelődjében. A szakmai felkészítésben az AUDI Hungaria Motor Kft, az OPEL Magyarország Autóipari Kft és a Rába Járműipari Holding Rt mellett a hazai és a nyugat-európai közlekedési, szállítmányozási, gépipari szakma több mint félszáz meghatározó cége vesz részt. A cél az iparban gyakorlati jártassággal is rendelkező mérnökök felkészítése, a hallgatók ismereteinek bővítése, a modern technológiák és a cégek napi tevékenységének megismertetése. Az ipari gyakorlati képzés idejére a hallgatók számára az ösztöndíjat a PRACTING Alapítvány biztosítja.

A Practing gyakorlati lehetőségek  félévente történő összegyűjtésében és meghirdetésében együttműködik Irodánk a Practing Irodával, s segítséget nyújt az érdeklődő hallgatóknak.

Telefon: +36 96 613 683
Fax: +36 96 613 723
E-mail: karrier@sze.hu

Tovább a Karrier Iroda honlapjára